ELLEGANT —VÅR HISTORIA MER ÄN 100 ÅR

Vår historia börjar 1915 med Ernst Alsberg Aktiebolag, Sveriges sista egna handskmanufaktur verksam på Vasagatan i Stockholm. Ernst Alsberg började med egen tillverkning redan från början och ägde den sista verksamma handskfabriken i Sverige fram till 1975. Man tillverkade handskar till sina kunder av finaste kvalitét med ett gediget hantverk bakom varje handsytt par. Arbetet utfördes av skickliga handskmakare på samma sätt som det utförs även idag.

Under 1960- och 70-talet så ändrade verksamheten inriktning till att tillverka och sälja mot återförsäljare i stället för mot privatkonsumenter. Bolaget tog därmed namnet Handskkompaniet AB som hade sin huvudsakliga tillverkning i Norrtälje. Efter några år flyttade manufakturen mer och mer utomlands då det blev svårare att behålla tillverkning i Sverige. På 1980-talet bytte företaget återigen namn till ElleGant. ”Elle” betyder kvinna på franska och ”Gant” handske – formade det nya passande namnet ElleGant. Vår kända fågel valdes som symbol för det nya namnet och varumärket. Sedan 1980-talet har ElleGant varit känt för kvalitét och hantverk utöver de vanliga. Vi är idag en av de ledande leverantörerna i Norden av promenadhandskar av högsta kvalitét och återfinns på de största varuhusen.

År 2017 kände vi att det var dags att återigen ta ett omtag kring vårt varumärke. En ny design som stärker vår historia samtidigt som det tar oss in i framtiden, där vår kända fågel omfamnas av lagerkransen som var Ernst Alsbergs originallogotyp 1915. Du kan som konsument känna dig säker på vårt hantverk och tradition genom att välja ElleGant som din leverantör av handskar. Detta har vi stått för i mer än 100 år.